Austin Vince & Lois Pryce

blader omlaag

Als jongste nazaat van de achtkoppige familie Austin kwam Vince in oktober 1965 ter wereld. Volgens eigen zeggen vrijwel tegelijkertijd met de premiere van Thunderball en For a Few Dollars More.

Austin Vince: One hundred years from now, we’ll all be dust. Let it be said of each of us, that we brought our fellow man more happiness than sadness.

Tijdens een reis met bussen en treinen van Londen naar Delhi zag hij in de zomer van ’84 twee Duitsers op Yamaha XT500’s in Iran. Vanaf dat moment was het hem zonneklaar wat zijn toekomst zou gaan brengen. In april 1995 reist hij samen met 5 maten op lichte 350cc motoren via de Caucasus, Centraal Azië, Rusland en Siberië naar Magadan. Dit Mondo Enduro avontuur bleek achteraf de eerste gedocumenteerde tocht van Europeanen door de net uiteengevallen Soviet Unie. In 440 dagen leggen ze ondanks gebrek aan enige ervaring 65.000km af en vestigen, zonder het te weten, een wereldrecord.

Vince is een bijzondere vent met een nadrukkelijke mening. Zo is een avontuur pas een avontuur als je er serieus gevaar bij loopt. Al het andere beschouwt hij als vakantie. Luister maar eens naar de Adventure Rider Radio podcast over zijn tweede avontuur: Mondo Sahara.

Tijdens het bewerken van de film van zijn derde motoravontuur Terra Circa waar hij als cameraman met een paar ‘jongeren’ meereist om de Zilov Gap te bedwingen valt hij als een blok voor de charmes van Lois. En hoe meer ik over deze dame lees hoe logischer ik dat vindt. Na het lezen van het beroemde ” Adventure Motorcycling Handbook” van Chris Scott was het voor haar ook een bekeken zaak en trekt ze gemotoriseerd de wijde wereld in. Zoals in het onderstaande filmpje waarin ze als vrouw solo op twee wielen bijna 5.000km door Iran aflegt.

Ontdek meer over dit daadkrachtige duo op de websites van Austin en Lois.