T-8 Dagen : Bijna klaar voor de start!

blader omlaag

Mijn jaarlijkse tocht voert ons dit jaar naar het hoge noorden. Om de barre weersomstandigheden in Noorwegen te trotseren heb ik gekozen voor een reisgenoot die, net zoals ik, over voldoende natuurlijke isolatie beschikt.

Ruwe bolsters en karakterkoppen. Lang, blond en met een ontwapenende tongval. Ontsproten uit een roemrijk verleden. Met koningen als Erik Bloedbijl, Sven Gaffelbaard en Inge Kromrug stof te over voor mythes en sagen. Zo zouden er in het afgelegen bergland trollen wonen. Ver van de beschaving omdat ze volgens de overlevering een hekel hebben aan het lawaai van kerkklokken. We zetten ze naast de gebruikelijke paradijsvogels hoog op onze verlanglijst.

Noorwegen heeft veel kilometers in voorraad. Een tikkeltje teveel voor twee weken en wielen. Trondheim als top van de tocht. Kriskras door het waterrijke zuiden. Naast de regen, die niet te vermijden lijkt, rekenen Evert en ik op veel betoverend moois. Er staan pakweg 4.400 serieuze kilometers en 850 nautische zeemijlen op het menu.

We hopen vurig op paradijsvogels en trollen. Want zoals je inmiddels van mij kunt weten; de mensen op ons pad zijn de reis.