Windischgarsten : 5.183 km

blader omlaag

Lig hier in hetzelfde bed de blog te schrijven als de eerste zo’n pak-em-beet 16 dagen geleden. Tikkeltje minder fit, dat wel.


De motoren staan weer naast de Caddy van Evert. Klaar om morgenochtend opgeladen te worden. Onze gastheer en -vrouw zijn zelf koud een uur thuis van de vakantie in Kreta die ze in de tussentijd hebben genoten. Hoezo perfecte timing?Vanmorgen werden we wakker met het schrikbeeld van 334 zeiknatte kilometers. De werkelijkheid viel reuze mee. Eigenlijk hebben we alleen de laatste 2 uren van de rit serieuze regen gehad. We stapten af als twee vanille ijsjes. Iets waar de zelfgestookte schnaps van onze handige hospita snel verandering in wist te brengen. Het was een dag met hindernissen.

Zo reden we vol vertrouwen in de aanwijzingen van de dame in mijn oor nietsvermoedend een Oostenrijks militair oefenterrein op. Evert had weinig te vrezen. In zijn camouflage regenpak en zijn legergroene BMW gaat hij volledig op in zijn omgeving. Op mijn feloranje KTM ben ik daarentegen een uitstekende schietschijf. Bijna niet te missen. Na ampel overleg hebben we ons snel uit de voeten gemaakt.

full-widthNa een rampzalig offroad avontuur waarbij we na een halfuur blubberbaanracen rechtsomkeert moesten maken wieg ik bijna al rijdend in slaap. Het Oostenrijkse asfalt voelt opeens zo zacht als babybillen. Deze keer is het mijn achterband die roet in het eten gooit. Als de meegezeulde compressor halverwege mijn bandvulling de geest geeft ziet alles er even minder rooskleurig uit. Gelukkig heeft de kok van een nabijgelegen restaurant een compressor in de schuur. Gek genoeg blijft het bandje de rest van de rit lekker op sterkte.

2014_Wilco1

Morgen schuifelen we met een gangetje van honderd over ’s Heeren wegen richting jullie. Ons feestje is weer bijna voorbij. Je kunt natuurlijk rekenen op een stevige nabeschouwing. Hebben we gezien wat wilden zien, gevoeld wat we dachten te voelen en zijn de doelen behaald? Maandagmorgen lees je meer!

4 Reacties

 1. Hoi Wilco
  Mooi dat jullie alle moeilijkheden zonder de hulplijnen hebben kunnen oplossen. Zullen mijn collega’s tevreden over zijn. Ik heb hen geinformeerd waarna zij, met een zucht van verlichting, de verhoogde politie oplettendheid hebben teruggebracht naar de normale fase. De rust is wedergekeerd al zullen die landen noit meer hetzelfde zijn Nog een goede verdere terugreis en tot snel.

 2. Hé, hé, aan dit avontuur is dan eindelijk een eind gekomen. Jammer, dat het de laatste dagen zeikt van de regen. Het is tekenend, dat jullie steeds vaker verkeert rijden; raken duidelijk gedesoriënteerd. Het materieel laat het ook al af weten. Alvast wel thuis!

  Ik heb mij er al mee verzoend, dat ik niet meer uitgenodigd wordt om toekomstige reizen van jullie saam hier te moge volgen. Aan de reacties van anderen te zien, moet het veel voorkomender, aardiger, bezorgder en liever. Nou, daar heb ik dus echt geen zin in…..

 3. Hallo Evert en Wilco,

  Dat we deze reis niet zo vaak een reactie hebben geschreven ligt niet aan jullie of je reisverslagen, maar aan ons. Desalniettemin hebben we ze elke dag gelezen en ervan genoten, we hopen dat jullie nog een goeie terugreis hebben en zien zeker uit naar de nabeschouwing. We hebben genoten van de foto’ , de verhalen/avonturen maar ook van de reacties van anderen. We hopen dat er nog vele reizen mogen volgen welke we mee kunnen en mogen maken via deze blog, heerlijk!!
  Bedankt en tot ziens.
  Gerrit en Magda

 4. Bedankt voor jullie mooie beschrijving van jullie reis, hebben er van genoten, zitten nu voor vakantie in Nederland en lezen het hier ook met veel plezier, , behouden thuisreis voor het laatste stukje en tot de volgende keer . hartelijke groetjes Bart en Uk.

Gesloten voor reacties