Milko de Jonge

blader omlaag

De medicijnman

Ik ken Milko al bijna mijn mensenleven. Relationeel meestal in harmonie maar zo nu en dan ook in staat van oorlog. Voor ons zijn niet veel kanten voor- en van elkaar onbekend. Het vlees in de kuip is anno 2016 wel wat lichter maar zeker niet minder vertrouwd.

Milko volgt het liefst zijn eigen spoor en laat het luid en duidelijk horen als de wereld hem even wat minder bevalt. Hij is lang van lijf en balanceert op grote voeten. Als slimme vent gezegend met een feilloos geheugen.

Allemaal bescherming voor dat kleine hart.

Als begenadigd radioloog en gevierde spreker reist zijn medische passie op volle snelheid over de wereld. Vertrekken is beter dan thuiskomen. Want daar is altijd weer die handrem van het falende gezondheidsbeleid. De moordenaar van zijn roeping.

Marathons te voet voelen vertrouwder dan op de motor. Een lichte vrees voor alle wegdeksels die komen gaan. Als dappere dokter meer dan bekend met de gevaren voor lijf en leden. Voorzichtigheid regeert in zijn porceleinkast maar de passie wint het nipt van verstand.

Milko kijkt uit naar het grote niets. Eigenlijk kan hij nauwelijks wachten. Met een forse draai van zijn rechterpols laat hij stress, email en dagelijks geneuzel graag in zijn kielzog achter. Meer dan klaar voor het avontuur, de natuur en de eenvoud. Rust en ruimte om plaats te geven aan alles wat dat nodig heeft.