Dusseldorf Bahnhof : 203 km

blader omlaag

De eerste dag is zoals altijd. Wennen aan het gewicht van je fiets en balen van de verkeersdrempels.

Tweehonderd onverwachts koude kilometers richting Dusseldorf. Zoals de intimi al verwacht hadden starten we niet om 9:00 scherp maar komt daar een halfuurtje bij. Ach wat… het is vakantie.


 
Het eerste deel van de route voert ons via kleine weggetjes binnendoor. Het schuchtere late zomerzonnetje schampt de ledematen en kleurt onze wereld vrolijk. De geur van fris geknipt gras vertroetelt de neusvleugels. Het gevoel van vakantie wint langzaam maar zeker terrein.


 
We laten ons verwennen door Mieke en Wilma met een dampende kom cappuccino en een gezellige babbel. De wraak van Wilma zal me treffen als ik wel de foto maar niet de naam van hun knusse wegrestaurant laat zien. In Grave moet je wezen. Wegrestaurant de Elft moet je zien. En doe ze meteen ff de groeten van die twee mafkezen op weg naar Gibraltar.

Tachtig snelle snelwegkilometers verder komen we perfect getimed aan bij het loket van de Deutsche Bahn. Blikken worden uitgewisseld, motoren getaxeerd en de eerste voorzichtige contacten tussen reisgenoten gelegd. Een expeditie naar de stationshal en een heerlijke maaltijdsalade later ontmoeten wij onze slapies in de volledig volgeboekte coupe. Twee oosterburen en een Zweed vormen het illustere gezelschap waarmee wij de donkere uren in een enthousiast schuddende trein zullen doorbrengen.


 
Als we met Lars Olof een maaltijd proberen te bemachtigen ontmoeten we Mr Ed. Een bereisde Nederlander en begenadigd Harley rijder. Woonachtig in Duitsland en hoorbaar onder invloed van hetgeen hij reeds ingenomen heeft verhaalt hij over zijn overvloedige nageslacht.

Het belooft een bijzondere nacht te worden. De locomotief weigert soms dienst en de conducteur waarschuwt ons voor plunderende Fransen die onze nachtrust ruw willen verstoren op zoek naar buit. Lars lust ze na zijn ruzie met de ober rauw. Als ik hem diep in zijn uitgehongerde ogen kijk hoop ik voor hun dat ze vanavond vrijenden.

7 Reacties

  1. Oh wat leuk om weer mee te kunnen genieten van jullie reis! Fijne reis en doe voorzichtig.

  2. Wilco,bedoel je je lichaamsgewicht of van de bepakking ha ha.
    veel pelezier!
    Gerard en Anneleis

  3. Hey lieverds, ziet er nu al heel gezellig uit. Geniet van de rit die jullie van voor de boeg hebben en van de mensen die jullie allemaal mogen ontmoeten. xxx

  4. Succes voor de verdere trip. Ik houd je op de hoogte of ik erin zal slagen een deel mee te reizen!

  5. Goede reis, geniet er van! In gedachten reis ik met jullie mee.

  6. hier zit ik dus het hele jaar al op te wachten, toppie guys, ik volg jullie op de voet. Fijne reis!!!!!!!

Gesloten voor reacties