1.253 Perros-Guirec

blader omlaag

Vandaag wordt de dag van de maanlandschappen. Dat blijkt al snel als Durk in de spiegel kijkt.

Op diverse plekken van zijn lichaam hebben de muggen zich uitgeleefd. Als stille getuige resteert een felrode bult onder zijn rechteroog die de Grebbeberg doet verbleken.


 

Als eerste stop staat de Abbaye st Michel op de rol. Een miezerig mannetje met een walkietalkie blokkeert ons de weg als we dichterbij willen komen voor een fotootje. Parkeren moeten we. En betalen! Alsof de katholieke kerk nog niet genoeg heeft gegraaid. Jammer dat mijn Franse vocabulaire niet zoveel krachttermen telt…

Achteraf blijkt dat het klooster zo prominent is geplaatst dat we de eerste uren geen foto kunnen maken zonder dat het kreng erop staat.


 
Dan schuiven we het Bretonse landschap in. Per direct wordt alles idyllischer. Alle naamborden hebben dubbele namen, net zoals in Friesland. Durk voelt zich thuis.Allengs voelen we ons meer en meer op ons gemak. Het streven naar een bestemming vloeit weg. De reis IS immers de vakantie.

Wat thuis op de kaart spannende offroad weggetjes leken te zijn blijken in de werkelijkheid niet meer dan wandelpaden. Daar passen onze machines met de beste wil van de wereld niet op. En dat levert behoorlijk wat puzzelwerk en omrijden op. Durk noemt het klein grut. Hij moppert wat via de intercom over inflatie. Hij heeft vandaag zoveel mooie baaitjes gezien dat ze hem niet meer kunnen boeien.

Totdat wij tegen het einde van de dag op een baai stuiten die er buitenaards uitziet. De motoren gaan uit, de camera’s worden getrokken. Dus zo ziet een ondergaande zon op de maan eruit…

IMG_4192
 
We besluiten een mooie dag achter een bord met voortreffelijk eten en een heerlijk glas wijn. De Bretonse menukaarten vergen wat gewenning. Zo bedoelt men met ‘Les trompettes des mort’ gewoon champignons. Als je daar eenmaal doorheen bent zak je onderuit en laat je jezelf culinair verwennen. Want dat kunnen die Fransosen zeker.

1 Reactie

  1. Wat een mooie, maar duistere benaming voor de champignonnekes!
    Prachtige foto’s!

Gesloten voor reacties