Windischgarsten : 987 km

blader omlaag

Trouwe lezers en andere MotoMakkers kennen mijn diepgewortelde gruwel voor snelwegen op 2 wielen. Vervelend, saai en vooral zonde van ons meest kostbare bezit; reistijd.

Meestal spannen we daarom een locomotief voor de motor, deze keer wordt het een Caddy. Voorzetje van Evert om ons snel in de bergen te krijgen en ook nog es alpendollars te besparen. In het holst van de nacht sleuren we onze fietsen op een trailer en glippen er zo geruisloos mogelijk tussenuit. Mijn immer waakzame buurman Stefan verbaasde zich over de nachtelijke bedrijvigheid en kwam daarmee als geroepen om de gebruikelijke vertrekfoto van ons te maken. Mooi werk buurman!

Wat volgt is de voor mij angstaanjagende uitdaging om onder de 100 km/uur te blijven. Gelukkig hebben we 4 wielen. Anders waren we zeker omgevallen. Ervaren Caddy coureur Evert draait er zijn hand niet voor om. Gaat zelfs onverschrokken de strijd aan met aanvallende tankwagens die opdringerig langszij komen. Sjees… van zo dichtbij zijn die dingen best groot!


 
Als we in het begin van de middag aan de finish komen worden we beloond met de toorn van de Oostenrijkse weergoden. Evert krijgt terstond visioenen van falende regenpakken en chronische kruisbroei. Zo kunnen we dit avontuur natuurlijk niet beginnen. Daarom lijkt het een wijs besluit niet vandaag maar morgenochtend de eerste motorkilometers te maken. Een nobrainer als we ontdekken dat morgen hier het mooiste weer van de wereld wordt verwacht. Op zoek naar een passende slaapplek eindigt onze tocht vandaag op een logeerboerderij. Als we de bloedige strijd tussen boer en boerin enigszins kunnen manipuleren kunnen we de auto en de trailer hier zelfs op het erf laten staan. Scheelt ons weer wat kilometers terug naar Sankt Pankraz waar we, met hulp van Roland, oorspronkelijk de Caddy zouden stallen.

Het gelukzalige gevoel van Evert om te ontkomen aan zijn Noorse natte nachtmerries is helaas van korte duur. Zijn gezicht staat op onweer als hij ontdekt dat de motorverhuurder hem met een gebroken koffer heeft opgescheept. Gewapend met superlijm, ductape en spanbanden krijgen we het onding enigszins in fatsoen. Om ruimte en gewicht te besparen zal Evert afstand moeten doen van enkele meegetorste attributen. Het zal velen verbazen dat hij daarom moedig afstand doet van zijn kookset. In het heetst van de strijd herken je de echte helden!


 
Na een ronduit voortreffelijk Oostenrijks avondmaal slepen we onze vermoeide lichamen terug naar de boerderij. Samen met de kippen op stok om er morgen weer echt tegenaan te kunnen!

11 Reacties

 1. Hai Willie,
  Ik ben er natuurlijk als de kippen bij om snel jouw blog te lezen! Klinkt nu al goed! Succes morgen! XXX Leo

 2. Hoi Wilco,

  Lekker slapen is ook wat waard! Morgen vol frisse moed verder…,
  Succes! Groetjes

 3. Hallo Wilco,

  Ik ga deze trip zeker volgen en ik wens jullie dan ook veel plezier!

  Groet Peter

 4. morge heren, de kop is er vanaf. als het goed is zal het een ontbijtje zijn geweest met een eitje. vanwege al die kippen op de boerderij. de tracking werkt ook prima. elk uur komt er een meetpunt bij. erg leuk om dat zo te volgen.
  goede reis verder en heel veel plezier.

  bert

 5. Tip voor Evert: laat de motor op de trailer en de Caddy ervoor. Gegarandeerd geen Noorse natte nachtmerries en ook geen kruisbroei.

 6. Gotklere, niks voor Evert om zich zo te laten besodemieteren door die motorverhuurder! Die zal het weten als jullie terug zijn. De huurmotor door de voorruit zal Evert niet meer kunnen tillen…, maar het is voor de verhuurder niet te hopen dat het een schriel klein mannetje is, want dan kan hij er op rekenen dat hij alle hoeken van zijn zaak te zien krijgt! Evert kennende, gaan er sowieso minstens tien dagen af van de huurprijs.
  Prima verslag Wilco! Blijf vooral schrijven, dus wat minder aan de bar blijven hangen ’s avonds!

 7. Heel veel mooie motorkilometers en leuke belevingen toegewenst. Ben benieuwd wat deze reis weer allemaal gaat brengen en ga zeker iedere dag jullie verslag lezen ( verheug ! ) Geniet er van doe voorzichtig ! Maar waar het kan …. Gassu !!!

 8. Hallo stoere binken, de kop eraf en wij weer genieten van jullie reis die we zo mee mogen maken.
  Heel veel succes en veilige kilometers gewenst van ons.

 9. Zo mannen de eerste dag voorbij.
  Na een goede nachtrust gaat het echte avontuur beginnen..
  Ja Wilco dat gezicht van Evert is heel bekend als er iets niet goed gaat, en de verhuurder mag zich vast opmaken voor donderend geweld wat er op hem af gaat komen

 10. Ook hier in Utrecht kunnen we Everts gezicht uittekenen toen hij die koffer zag. Goede reis verder!

Gesloten voor reacties