T-1 Ready to Reis

blader omlaag

Ervaringen uit het verleden vormen zelden een garantie voor de toekomst. En toch heb ik de afgelopen jaren zoveel mogelijk gebikkelt op twee wielen om te leren waar mijn dreammasjien om vroeg.

Vergis je niet; om naast het baasje 140 kilo spare parts, gereedschap en onderbroeken gemotoriseerd te torsen heb je een stevige knol nodig. Vooral als het asfalt meer lijkt op een maanlandschap of er helemaal geen wegdeksel is. En wat dat betreft wordt het deze reis zeker smikkelen en smullen.


 
Kilometers vreten; staand op de steppen zonder bochel. Omdat je zo meer controle en balans hebt of gewoon om weer enig gevoel in het getergde zitvlees te krijgen. Ofwel ik ben te lang of mijn armen zijn te kort. Het stuur moest me maar tegemoetkomen. Hotsen en botsen. Zelfs een hoge hinde als mijn KTM kopt soms keien weg. Met de standaard onderkant is dat einde oefening. Dus daar moesten we vlot wat op verzinnen.

Na Istanbul is er geen KTM dealer meer om de hoek. Dus Millie en Willie moesten in de leer om zelf te leren sleutelen. Olie komt daar wel spontaan uit de grond maar niet vanzelf in je motor. Zand en blubber vraagt om ander rubber en 25.000 km is sowieso een tikkeltje veul. Vooral als je weet dat de dames van KTM om de 7500 km echte aandacht willen. En zoals er een Romano voor mijn stramme lijf was, zo is er gelukkig een kluppie fijne gasten in de Bilt die ons vakkundig van de weg af helpen.


 
De kanjers van RB Motoren hebben ons met raad en daad bijgestaan. Niet louter omdat we klanten zijn maar gewoon omdat ze het leuk vinden. Spare parts plannen met Jan Jaap of sleutelen met Maarten en Louis. Wat is verstandig en wat overdreven? Op internet lees je gauw teveel. Sparren met vaklui is dan meer dan goud waard.

Mens en machine zijn er dus eindelijk klaar voor. Laat die geblokte vlag morgen maar gewillig wapperen.

Dankjewel mannen !

RB1

24 Reacties

 1. Kan haast niet wachten om jouw epistels te lezen over je avonturen in den vreemde. Veel plezierige, spannende maar vooral mooie kilometers gewenst. Aan de mentale, lichamelijke en technische voorbereiding kan het niet meer liggen, rij en geniet !

 2. Mannen heel veel sterkte de komende maanden. Dat al jullie dromen uit mogen komen. Een behouden reis en een gezonde terugkomst. Enjoy!!!

 3. Goede reis, voor mens en machine. We gaan dit met veel aandacht volgen. Tot straks bij de uitzwaaierij!

 4. Hej Willie, Een hele goede reis. Dat al je dromen hierover mogen uitkomen. Ik ben niet meegegaan om je uit te zwaaien. De rest van het gezin wilde op de motor en ik vond dat veel te koud. Hoop dat wij veel berichtjes van jullie mogen ontvangen. Groetjes aan de andere mannen. xx

 5. Geniet er van mannen! Dat het maar weer een supergave ervaring mag worden! En ik lees weer heel graag mee.

 6. Ik vind het nogal naïef van je, om jou lot in handen van deze jongens te leggen. Het zullen best handige knutselaars zijn, maar wat weten zij nou van dat hete woestijnzand waar jij je straks met je motor doorheen moet worstelen…. Goed ze zitten eenmaal per jaar 10 dagen op een strand in Spanje, maar dat is niet te vergelijken met wat jou te wachten staat. Trouwens, dat ze allemaal staan te lachen geeft me ook geen goed gevoel….

  • Knap dat jij weet dat de enige ervaring die zij hebben met heet zand 10 dagen Spanje is. Ik lees dat nergens, maar blijkbaar ken jij ze. Ik denk dat menigeen een voorbeeld kan nemen aan de voorbereiding van deze monsterreis. En moeten ze staan te huilen ? Stelt dat je dan meer gerust ? Nou ja, we kunnen niet allemaal toetsenbordridders zijn…….

 7. Heel veel succes, sterkte, maar vooral heel veel plezier met jullie droomreis, genieten. …..!
  Gerrit en Magda

 8. Ha Willy

  Enjoy het opzoeken van letterlijke en figuurlijke grenzen!
  Be safe and have an awsome experience!
  Dikke knuffel
  Sonia

 9. Vele jaren heb je naar deze droomreis toegewerkt. En nu is het moment bijna daar dat de motoren worden gestart en jullie echt gaan beginnen. Geniet en doe voorzichtig.

 10. Succes mannen en rij voorzichtig geniet ervan Groetjes Peter

 11. Heel veilige en plezierige kilometers. Zal jullie blijven volgen via alle beschikbare kanalen. Heel veel succes met het verwezenlijken van jullie droomreis. Ron en Lieneke

 12. Heel veel succes toegewenst en een voorspoedige reis. Shelagh en Nico

 13. hoi lieve wilco en reisgenoten. Jullie maken jullie droom waar een doen waar de meeste meeste mensen van dromen. Heel veel reisplezier en komen jullie allen weer heelhuids thuis. dikke knuffel van Betty en frank

 14. Super! Nogmaals heel veel veilige en geweldige km’s toegewenst!

 15. Wil,
  Eindelijk, na veel jaren. Heel veel plezier, veiligheid en genieten. Take care.

 16. Veel veilige km. en vooral veel plezier. Ik zal jullie met grote belangstelling volgen.

 17. Mooie reis en boeiende ervaringen mannen!

Gesloten voor reacties